U GOSTIMA KOD GENOE

Nogometaši Milana su sinoć pobijedili Genou u gostima u 8. kolu italijanske Serije A rezultatom 1:0, a najzaslužniji za trijumf su bili Christian Pulišić i Olivier Giroud.

Pulišić je bio strijelac u 87. minuti, no nakon susreta samo se priča o onome šta je Giroud uradio u posljednjim trenucima utakmice.

U 90+9. minuti susreta gollman Milana Mike Maignan je dobio crveni karton zbog divljačkog udaranja napadača Genoe Caleba Ekubana, a s obzirom da je Stefano Pioli napravio svih pet izmjena, jedan od igrača je morao stati na gol.

Izbor je pao na Girouda koji se pokazao dostojnom zamjenom za sunarodnjaka.

U posljednjim sekundama utakmice odbrana Milana je dopustila Georgeu Puscasu da izađe sam pred Girouda, no Francuz je fantastičnom intervencijom spasio svoj gol.

Giroud je uspio izbiti loptu iz nogu rumunjskog napadača, a potom je uz dosta sreće uhvatio i to je bio kraj nadanjima igrača Genoe da mogu stići barem do boda.

Zanimljivo, do kraja utakmice je crveni karton dobio i Genoin golman Josep Martinez, no rezervni golman Nicola Leali je bukvalno na terenu proveo samo posljednjih deset sekundi utakmice.