Gotov je!

Cristiano Ronaldo i njegov Al Nassr imaju težak start u novoj sezoni. Nakon što su u prvom kolu poraženi od Al-Ettifaqa, njegov klub pretrpio je poraz i u drugom kolu, ovoga puta od ekipe Al-Taawoun, rezultatom 2-0.

Ronaldo je krenuo u početnoj postavi za Al Nassr, zajedno sa drugim velikim imenima poput Sadio Manea, Marcela Brozovića, Andersona Talisce i Seka Fofane.

Svejedno, nisu mogli zaustaviti zvijezdu Taawouna Leandrea Tawambu koji je doveo goste u šokantno vodstvo u 20. minuti.

Ronaldo je imao priliku izjednačiti za svoju ekipu nakon dobre akcije, međutim Portugalac se nije dobro snašao pred golom. Izašao je oči u oči s golmanom domaćih, ali umjesto udarca odlučio se na komplikovaniju varijantu. Pokušao je Portugalac zaobići vratara, ali se pritom spetljao i uprskao sjajnu priliku.

Navijači nisu mogli vjerovati šta gledaju od jednog od najboljih nogometaša svijeta, a neki su počeli komentarisati kako se počinje ukazivati pad u igri legende Real Madrida i Manchester Uniteda.

"Iskreno je tužno vidjeti ovaj pad", "Gotov je", "Stvarno je tužno vidjeti čovjeka", "Teško za gledati", "Iskreno tužan prizor", samo su neki od komentara navijača.

Ronaldo je kasnije pogodio stativu u još jednoj sjajnoj prilici, a Al Nassr je platio taj promašaj jer je Ahmed Bahusayn zapečatio pobjedu Taawouna u sudijskoj nadoknadi.

Al Nassr je prošle sezone završio na drugom mjestu u saudijskoj Pro ligi i ovaj se put suočava s teškim zadatkom osvajanja takmičenja, piše Jutarnji.hr.