SAMO NJIH TROJICA

U grčke medije procurili su identiteti trojice Grka koji su bili s BBB-ima.

Mediji u Grčkoj dokopali su se novih detalja u istrazi koja se vodi protiv više od 100 huligana, velikom većinom hrvatskih državljana, koji su odgovorni za žestok sukob u dijelu Atene imena Nea Filadefija. Nažalost, taj je huliganski obračun rezultirao smrću 29-godišnjeg Michalisa Katsourisa, navijača AEK-a.

Od petka do nedjelje trajat će saslušanja u kojima svatko od uhićenih ima pravo iznijeti svoju obranu, piše Newsit.gr. Vodit će ih u grupama od 10 do 12 ljudi. Podsjećamo, svi uhićeni zasad su optuženi za četiri kaznena djela i sedam prekršaja.

Treba reći i kako zasad nije poznato ima li BBB odvjetnika, jer onaj koji je jučer davao izjave medijima predstavlja samo jednog od uhićena tri Grka, navijača Panathinaikosa.

Prema izvorima iz policije, dosad su svi uhićeni huligani iz Hrvatske izjavljivali kako BBB ne koristi noževe u tučnjavama te kako o tome ništa ne znaju.

Policija i dalje traga za ubojicom, a od uhićenih se i dalje uzima DNA uzorak. Grčka policija traži još 50-ak pripadnika BBB-a, no teško da se radi o tolikom broj Dinamovih navijača koji još nisu uhićeni.

Troje Grka doveli BBB-e u kvart AEK-a

Newsit.hr piše kako se među 105 uhićenih nalaze trojica Grka. Radi se o navijačima Panathinaikosa koji su, prema izvorima iz policije, vodili BBB-e do Nee Filadelfije, kvarta u kojem se nalazi stadion AEK-a.

Oni su bili nešto poput lokalnih vodiča, vodili su hrvatski konvoj do mjesta sukoba, piše spomenuti portal. Riječ je o 26-ogodišnjaku i 27-ogodišnjku iz obližnjeg Marousija te 22-ogodišnjaku iz Nee Smirne. Jedan od njih već je ranije uhićivan zbog udruživanja u ''kriminalnu organizaciju s navijačkom pozadinom''.

Novi zakon ne ide u korist uhićenima

Upravo se iza ove konstrukcije krije velika opasnost za uhićene BBB-e. Zadnjih je godina u Grčkoj na snazi zakon prema kojem se velik broj navijača može optužiti za udruživanje u kriminalnu organizaciju, a to će moguće biti slučaj i sada.

Prije par godina je za ubojstvo navijača Arisa na visoke zatvorske kazne osuđeno čak 12 navijača rivala PAOK-a.

Mediji su doznali još neke detalje iz istrage, a jedna je da se na vještačenju nalazi drvena letva dužine 120 cm i širine 10 cm na kojoj su bili čavli. Na njoj se nalazi i krv pa se istražuje ima li ona veze s ubijenim.

Također, ukinut će se za uhićene tajnost telefonskih razgovora pa će se pokušati doći do kontakta i dogovora između BBB-a i navijača Panathinaikosa od kojih je na kraju tek nekoliko sudjelovalo u neredima.