PREKRŠILI ZABRANU

Navijači Dinama su unatoč zabrani doputovali sinoć u Atinu uoči utakmice 3. pretkola Lige prvaka protiv AEK-a, a u sukobima koji su nastali preminuo je i jedan navijač grčkog kluba (22), javljaju tamošnji mediji Gazzetta i Sport24.

Navijač je, kako piše Gazzetta, preminuo nakon uboda oštrim predmetom, a navodi se da je hitna pomoć prebacila mladića u bolnicu gdje su se liječnici borili kako bi mu spasili život.

Još nekoliko povrijeđenih navijača je bilo uz njega u bolnici, dok je njih šest u očaju, držeći se za lice i stalno pričajući na telefon, čekalo da vide šta će se dogoditi s pripadnikom njihove grupe.

Gazzetta opisuje da su povrijeđeni navijači bili rašireni i po krevetima u hodnicima, a vrata operacijske sale stalno su se otvarala i zatvarala.

Među povrijeđenim je bilo Grka i Hrvata koji su u Atinu stigli organizovani u koloni automobila u brojci od 150 ljudi.

Iako su Dinamovi navijači, poznatiji i kao Bad Blue Boysi, bili uočeni i za njih je bilo spremno osiguranje, čini se da su se organizovali jer su se razbježali po dolasku u grad.

Boysi su tako sinoć oko 23:00 sata došli do AEK-ovog stadiona i ondje napali domaće navijače te navodno pokušali upasti i na stadion, u čemu nisu uspjeli.

Izbila je žestoka tučnjava, koristili su molotovljeve koktele, palice i druge predmete, a policija je suzbila incident i uhapsila 83 osobe.