DOLASCI SVAKOG DANA

Od Milana posljednjih godina nismo navikli ovakav angažman, a ovoga ljeta iz dana u dan dobijamo nove igrače koji pojačavaju svlačionicu na San Siru. Takav slučaj je i danas.

Mladi američki veznjak Yunus Musah bit će novi nogometaš Milana, prenosi ugledni novinar Fabrizio Romano, koji navodi da će čuvena potvrda transfera riječima "Here we go" biti objavljena uskoro.

Jučer je Milan doveo sedmo ljetno pojačanje. Navijače nije još uvijek prošla euforija nakon kupovine Samuela Chukwuezea, a novo ime već stiže u redove sedmostrukog prvaka Evrope. To je Yunus Musah.

Riječ je o 20-godišnjem velikom talentu Valencije koji je već odigrao 92 utakmice za španski klub u najelitnijim takmičenjima. Reprezentativac je SAD-a već dugo i ima čak 27 nastupa, iako mu je tek 20 godina.

Musah je već postigao dogovor s Milanom, a trenutno Valencia s Rossonerima dogovara posljednje uvjete kupovine. Sam nogometaš ima samo jednu želju, a to je da pređe među Rossonere.
To će biti osmo pojačanje Milana. Redom su na San Siro stizali golman Marco Sportiello, talentovani Meksikanac Luka Romero, Ruben Loftus-Cheek, Chrisian Pulišić, Tijjani Reijnders, Samuel Chukwueze i Noah Okafor. Potrošeno je već više od 100 miliona eura, a samo za prodaju Sandra Tonalija Newcastleu, Rossoneri su zaradili 70 miliona.