Francuski velikan PSG ekspresno gubi na popularnosti nakon što je Messi objavio da odlazi iz kluba, a na društvenim mrežama već su ih otpratili milioni ljudi.

Pariski klub mnogi pogrdno nazivaju "plastičnim klubom" nakon ulaska katarskih milijardi u klub, a popularnost posljednjih godina su stekli dovođenjem igrača poput Davida Beckhama, Zlatana Ibrahimovića, Neymara i Kyliana Mbappea...

Posljednji primjer za to je bio je bio dolazak Lionela Messija na Park prinčeva koji je sa sobom "povukao" veliku armiju njegovih fanova, te je tako ove sezone na Instagramu PSG pratilo 70,4 miliona ljudi.

No, nakon zvanične objave da Messi više neće nositi dres PSG-a, milioni ljudi su otpratili pariski klub.


Stanje na Instagramu prije objave da Messi odlazi


Trenutno stanje na Instagramu

Tako je broj pratitelja PSG-a na Instagramu sve manji i manji, a trenutno Svece prati 68,1 miliona ljudi. To znači da je u veoma kratkom periodu PSG izgubio 2,3 miliona pratitelja, a brojka je iz dana u dan sve manja i manja.

Bit će zanimljivo vidjeti koliko će novi Messijev klub dobiti novih pratitelja nakon što bude službeno objavljen njegov dolazak.

Messi je najbliži povratku u Barcelonu koju na Instagramu prati 121 milion ljudi, a sigurno bi višestruko povećao broj pratitelja preostale dvije ekipe koje se spominju kao njegova sljedeća destinacija - saudijskog Al-Ittihada (1,5 milion trenutno) i američkog Inter Miamija (1 milion).