NEVJEROVATNA ODLUKA

Sevilla je kao gost pobijedila Real Valladolid 3:0 u utakmici 34. kola španskog prvenstva golovima Rafe Mira (50.), Papua Gomeza (78.) i Jesusa Corone (90+3.) iz drugog dijela utakmice.

Jedna je ovo od najkontroverznijih utakmica u Ligi petice ove sezone. Razlog je situacija s kraja prvog poluvremena, tačnije isteka pete minute sudijske nadoknade tog dijela.

Valladolid, klub u grčevitoj borbi za ostanak u La Ligi, uspio je u tom trenutku postići gol koji bi mu donio prednost 1:0, ali prema mišljenju sudije, djelić sekunde prekasno.

U akciji koja je započela izvođenjem kornera, Valladolid je prijetio golu gostiju, a onda je i Sergio Escudero dalekometnim udarcem uspio zatresti mrežu.

Problem za njega i njegovu ekipu bio je taj što je sudija utakmice Ortiz Arias trenutak prije nego što je Escudero udario loptu podigao svoju ruku, puhnuo u zviždaljku i označio kraj poluvremena.

Lopta se zakotrljala u mreži Sevillinog gola, no promjene odluke nije bilo. Neki igrači Valladolida pali su na koljena i uhvatili se za glave.