ŠTA ČEKA ARGENTINCA?

Lionel Messi skupa sa svojom porodicom trenutno boravi u Saudijskoj Arabiji koja ga je angažovala na promociji turizma te zemlje, no ta se negova avantura nikako ne dopada bogatim gazdama PSG-a.

Kako pišu mediji u Francuskoj, čelni ljudi Paris Saint Germaina bijesni su na Argentinca jer je na ovo putovanje otišao bez njihovog znanja i bez ikakve najave.

L'Equipe navodi da Messi nije informisao ni sportskog direktora PSG-a Luisa Camposa, kao ni trenera Christophea Galtiera o putovanju u Saudijsku Arabiju.

Zbog ovog poteza Messiju prijeti žestoka kazna budući da je prekršio sve moguće protokole. Očekuje se da će Messi biti novčano kažnjen, a pojedini mediji čak pišu da mu prijeti i suspenzija.

Izostanak argentinskog superstara iz tima bio glavna tema u svlačionici PSG-a i njegovi su saigrači bili iznenađeni što je Messi baš u finišu sezone otišao na putovanje.

Navodno je Messijev izostanak s jučerašnjeg treninga bio glavna tema u svlačionici i da su se njegovi saigrači iznenadili kada su vidjeli da je on zapravo u Saudijskoj Arabiji.

Parižani su jučer trebali imati slobodan dan, no umjesto toga zakazan je trening budući da su svojim navijačima priredili neugodan domaći poraz od Lorienta koji ih je savladao sa 3:1.

Time je ponovo otvorena šampionska trka u Francuskoj i ne treba ni govoriti kolika bi katastrofa bila za Parižane ukoliko ne bi osvojili šampionsku titulu.

Stiče se utisak kako Messi jedva čeka da se ova sezona okonča, te da će nakon nje definitivno promijeniti sredinu, a kao naizglednija opcija u ovom momentu je Barcelona.