ARGENTINSKI FUDBALER

Lionel Messi na kraju sezone postaje slobodan igrač. Nagađanja o nastavku njegove karijere preplavljuju medije koji ga sele u Saudijsku Arabiju, iz koje mu Al Hilal nudi 400 miliona eura za jednu godinu, u MLS, odakle ima poziv Davida Beckhama i Inter Miamija, piše se o njegovom romantičnom povratku u Barcelonu, no postoji i mogućnost da ostane u Paris Saint-Germainu.

Uz tu mogućnost ide i zahtjeva o povećanju plaće, navode francuski mediji. Messi je u ovoj sezoni zabio 15 golova i još 15 puta asistirao saigračima za gol u odigranih 27 utakmica francuskog prvenstva te je s prosječnom ocjenom 8.20 po SofaScoreu najbolji igrač Ligue 1.

Problemi s produženjem njegova ugovora nastali su nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, gdje su Messi i Argentina osvojili zlato, navodi Le Parisien. Messi je u klub došao sa zahtjevom za povećanje plaće kao uvjetom za nastavak saradnje, a PSG na to ne pristaje, već je spreman produžiti mu ugovor pod uvjetima koje ima trenutno. Messi zarađuje oko 40 miliona eura po sezoni.

Također, Messi želi znati kako će ekipa izgledati sljedeće godine i ko će je voditi umjesto Christophea Galtiera. PSG je navodno počeo slagati planove za sljedeću sezonu koji ne uključuju 35-godišnjeg Argentinca.