Privremeno rješenje

Frank Lampard vratio se u Chelsea i preuzet će poziciju privremenog glavnog trenera do kraja ove sezone, objavio je danas klub sa Stamford Bridgea.

Klupski rekorder po broju postignutih pogodaka već je proveo 19 mjeseci na klupi Chelseja prije nego što je dobio otkaz u januara 2021. godine, podsjeća Hina.

- Oduševljeni smo što Franku ponovno možemo poželjeti dobrodošlicu na Stamford Bridge. Frank je član Kuće slavnih Premier lige i klupska legenda - izjavili su suvlasnici Todd Boehly i Behdad Eghbali u saopćenju na klupskoj stranici.

- Dok nastavljamo intenzivnu potragu za stalnim glavnim trenerom, želimo klubu i navijačima omogućiti da imaju jasan i stabilan plan do kraja sezone. Želimo dati priliku za uspjeh, a Frank ima sve karakteristike i kvalitetu da nas dovede do cilja - poručili su iz kluba.

Pred Chelseajem je još devet utakmica u Premier ligi te još važniji ddueli četvrtfinalu Lige prvaka protiv branioca naslova, madridskog Reala, koji su na rasporedu 12. aprila u Madridu i 18. aprila na Stamford Bridgeu.

Lampard je do januara ove godine vodio Everton, gdje je smijenjen zbog loših rezultata.

Fena