I to je moguće

Nogometaš Real Madrida Vinicius Junior odbio je ponudu Kraljevskog kluba da naredne sezone nosi dres s brojem sedam, piše ESPN objašnjavajući razlog takve odluke.

Naime, Vinicius želi nastaviti da nosi dres s brojem 20, koji je ujedno nosio i u Flamengu i koji nosi od početka karijere, a na prijedlog čelnika Kraljevskog kluba da nosi legendarni broj na leđima, zahvalio se i rekao da ima drugačije planove.

ESPN navodi da je Real ponudom za Viniciusa imao u planu da oživi reputaciju čuvene sedmice, koju su nakon odlaska Cristiana Ronalda nosili Mariano Diaz i Eden Hazard, no jasno je da nisu ni blizu opravdali očekivanja, posebno Hazard koji je u klub došao kao jedno od najvećih pojačanja i koji je u potpunosti podbacio svojim igrama.

Tako Hazard, koji trenutno nosi dres s brojem sedam, uopšte nije u planovima trenera Carla Ancelottija, iako iz sezone u sezonu govori kako je spreman i motivisan da se dokaže u Realu, a najbolji primjer toga je da ove sezone ima samo sedam odigranih utakmica i tek jedan postignut pogodak, onaj protiv Celtica u Ligi prvaka.

Što se tiče Brazilca Viniciusa, on trenutno prema podacima portala Transfermarkt vrijedi 120 miliona eura, a u ovoj sezoni odigrao je 41 utakmicu za Real u svim takmičenjima i postigao je 19 pogodaka uz 11 upisanih asistencija.

Očekuje se da će Real nakon kraha s Hazardom biti vrlo oprezan u izboru novog igrača koji će nositi ovaj broj, a navodi se da nakon odbijanja Viniciusa ostaje nada da će u klub u budućnosti doći Kylian Mbappe, koji bi za razliku od Brazilca, isključivo tražio da igra s ovim brojem na dresu.