Nepravilnosti

Izvršni komitet Fudbalskog saveza Kosova održao je sastanak pod vođstvom potpredsjednika Bakira Burija, a nakon prošlonedjeljnih dešavanja kada je uhpšen predsjednik tog saveza Agim Ademi, na kome je odlučeno da će o hapšnju Ademija Fudbalski savez obavestiti FIFA i UEFA.

Iz FSK su naveli da na prethodnim sastancima, zbog nedostatka zvaničnih informacija o tome šta se dešava, Izvršni komitet saveza nije mogao ništa da preduzme. Dodali su da su nakon saopštenja za javnost iz policije i tužilaštva i dodatnih informacija koje su dobili, spremni da se po ovim pitanjima, pored istražnih organa, u skladu sa statutom i normativnim aktima, obrate i Disciplinsko-etičkoj komisiji FSK, kako bi se eventualne nepravilnosti u radu tretirale sa najvećom pažnjom i ozbiljnošću.

Agim Ademi je uhapšen 21. marta, a dan kasnije određen mu je kućni pritvor.

"Izvršni komitet izražava zabrinutost povodom svih radnji koje su se 21. marta dogodile u prostorijama FSK i prema članovima reprezentacije u hotelu u kojem borave, od strane nekih civilnih policajaca, koji su intervenisali bez zvaničnih dokumenata, što se vidi i u policijskom saopštenju. Izvršni komitet će o svemu ovome obavestiti nadležne organe Kosova", navodi se na sajtu Fudbalskog saveza Kosova.

Takođe, Izvršni komitet je donio odluku da o svemu obavesti UEFA i FIFA, i da im dostavi detaljan izvještaj o najnovijim dešavanjima, kao i da nastavi da ih obavještava u kontinuitetu o cijelom slučaju.

"Izvršni komitet još jednom potvrđuje svoju spremnost da sarađuje sa svim institucijama Kosova, UEFA i FIFA na rješavanju svih pitanja i potencijalnih nepravilnosti do kojih je moglo doći", navode iz FSK.

Oni dodaju i da se nadaju da će u narednim danima sve nedoumice biti razjašnjene i da će nadležni organi odlučivati u skladu sa pravilima i procedurama.