ODMAH JE UHAPŠEN

Nogometaš Fiorentine Alessandro Bianco dobio je žestok udarac u glavu nakon što je navijač Sivasspora utrčao na teren te ga neočekivano nokautirao i nanio mu ozbiljne povrede.

Do incidenta je, kako navode turski mediji, došlo kada je Fiorentina postigla četvrti pogodak, a tada je nekoliko domaćih navijača utrčalo na teren i oni koji su ostali "do kraja", iskoristili su tu priliku da svoj bijes zbog poraza iskale na gostujućim igračima.

I tako je jedan navijač, dok je prolazio pored Alessandra Bianca koji je nedugo prije toga ušao na teren, šakom u lice udario igrača Fiorentine i kako se može vidjeti na fotografijama koje su objavljene nakon meča, nanio mu ozbiljne posljedice.

Policija i osiguranje su odmah reagovali, a navijač je priveden i lišen slobode već na stadionu, a na kraju svega objavljena je informacija da je igraču Fiorentine slomljen nos.

"Slomljen mu je nos. Sve se činilo kao zabava, stadion je bio pun, a onda je ovaj detalj sve upropastio", rekao je trener Fiorentine Vincenzo Viola.

"Žao mi je zbog incidenta na kraju utakmice, takvo nešto se nikada nije desilo ovdje", rekao je trener Sivasspora Riza Calimbay.

Nema sumnje da će UEFA u ovom slučaju biti rigorozna i da će žestoko kazniti turski klub, pa nikakvo iznenađenje neće biti da naredne utakmice u Evropi igraju bez prisustva publike.

Fiorentina je sinoćnji meč pobijedila rezultatom 4:1 i tako osigurala prolazak među osam najboljih u UEFA-inoj Konferencijskoj ligi.