UVIJEK INSPIRISAN

Trener Rome Jose Mourinho indirektno je prozvao Juventus i Manchester United uoči žrijeba četvrtfinala Evropske lige rekavši da ovi timovi uopšte nisu trebali igrati ovo takmičenje nakon što su u grupnoj fazi ispali iz Lige prvaka.

Nakon što je njegov tim odbranio prednost od 2:0 iz prvog meča protiv Real Sociedada, Mourinho je bio vrlo zadovoljan, sretan i ponosan što će igrati u četvrtfinalu Evorpske lige.

Nakon uzvratne utakmice u Španiji, koja je završena rezultatom 0:0, na sebi svojstven i indirektan način prozvao je Juventus, Manchester United, Sporting i Sevillu, koji su preko Lige prvaka došli do Evropske lige.

"Nije me briga za žrijeb, tamo ima ekipa koje, prema mom mišljenju, ne bi trebale biti tu. Ko god ispadne u svom takmičenju, on mora ići kući", rekao je Mourinho pa nastavio:

"Ako na kraju ovo takmičenje osvoji ekipa koja je ispala iz Lige prvaka, to mi ništa neće značiti jer smo mi tu od početka."

Mourinhova Roma u nedjelju igra jednu od najtežih utakmica u ovoj sezoni, a oni će odmjeriti snage s gradskim rivalom Lazijom.