Real Madrid sinoć je u uzvratnom meču osmine finala Lige prvaka još jednom pobijedio Liverpool, ovaj put rezultatom 1:0 i tako s ukupnih 6:2 prošao u četvrtfinale, a nakon meča na sjajan način iskazali su poštovanje Redsima i tako oduševili svjetsku javnost.

Gol odluke u sinoćnjem meču postigao je Karim Benzema, što je za francuskog igrača ukupno treći gol u duelu protiv Liverpoola u osmini finala, no scena nakon utakmice je nešto o čemu se se sigurno mnogo pričati i što u suštini pokazuje veličinu i jednog i drugog kluba, te međusobno poštovanje koje među njima vlada.

Odmah nakon što je sudija svirao kraj utakmice, na stadionu Santiago Bernabeu je počela himna Liverpoola "You'll never walk alone", što su gostujući navijači, iako tužni zbog poraza, dočekali s oduševljenjem, a i domaće pristalice aplauzom su ispratile ovaj potez.
  Trener Reala Carlo Ancelotti objasnio je ovaj potez Kraljevskog kluba.

"U prvom susretu na Anfieldu oni su odali počast preminuloj legendi Reala Amanciju. Mislim da je ovo poštena gesta našeg kluba prema njima", rekao je Ancelotti.

Ovakve scene svakako na najbolji način promovišu nogomet, a mogu poslužiti i kao podsjetnik da je poštovanje protivnika jedan od osnovnih postulata sporta te mogu biti primjer mnogim klubovima na koji način se to može ukazati.

Real je pobjedom protiv Liverpoola postao osmi tim koji je prošao u četvrtfinale Lige prvaka, a Kraljevski klub će tamo za rivale čekati Milan, Inter, Napoli, Benfica, Bayern, Manchester City i Chelsea.