NAKON REAKCIJE IZ VAR-A

U meču između Manchester Cityja i Leipziga u Ligi prvaka sviran je kontroverzan penal za engleski tim, o kojem će se sigurno mnogo pričati narednih dana i i koji bi u konačnici mogao odrediti putnika u četvrtfinale ovog takmičenja.

Naime, u 20. minuti susreta nakon jednog kornera s lijeve strane u skoku su bili domaći nogometaš Rodri i desni bek Leipziga Henrichs, a nakon prvobitne situacije, sudija je samo pustio da se igra nastavi i nije ni razmišljao o penalu.
  Ipak, uslijedila je reakcija iz VAR sobe i glavni sudija Slavko Vičić je pozvan da još jednom pogleda situaciju, a iako se na snimku jedva može vidjeti da je lopta dirala u ruku gostujućeg igrača, i to u trenutku dok su on i Rodri bili u skoku, Slovenac je na kraju pokazao na bijelu tačku.

Uz to, igraču Leipziga je pokazao žuti karton.

Odgovornost je preuzeo Haaland i očekivano, bio je precizan, a koliko je ova situacija poremetila goste iz Njemačke, najbolji je pokazatelj činjenica da je već u narednom napadu bilo 2:0.
  Opet je strijelac bio Haaland, koji je ovaj put odbijenu loptu smjestio u praznu mrežu i tako faktički doveo Manchester City pred prolazak dalje. U prvom meču je, podsjećamo, rezultat bio 1:1.

Do poluvremena su Građani postigli i treći gol, a hat-trick je kompletirao Haaland.