ODBRANA SEZONE

Golman italijanskog kluba Empoli Guglielmo Vicario napravio je jednu od najboljih odbrana ikad viđenih u nogometu i to u meču protiv Rome koji je u subotu odigran u okviru 21. kola Serije A.

Iako je Roma pobijedila rezultatom 2:0 i to zahvaljujući golovima koje je postigla u prvih 10 minuta susreta, intervencija čuvara mreže Empolija definitivno je potez utakmice i nešto što ćemo sigurno viđati u TV špicama narednih godina.

Prvo je ovaj golman Empolija odbranio udarac Dybale, nakon toga je odbranio i pokušaj Mancinija kojem se odbila lopta, no treća odbrana bila je spaktakularna i sigurno će biti najbolja u ovoj sezoni.

Iako je bio uveliko na zemlji i na gol-liniji, golman Empolija je uspio podići noge i zaustaviti pokušaj Abrahama sa svega dva metra, a napadač Vučice nije mogao vjerovati šta mu je protivnički golman odbranio.

Njegova odbrana, ipak, nije uspjela značajnije pomoći Empoliju u ovom meču, a još jednom podsjećamo, Roma je ostvarila pobjedu rezultatom 2:0 i tako se popela na drugo mjesto na tabeli.