ODLAZI IZ BORUSSIJE?

Njemački mediji pišu kako bi kapiten Borussije Dortmund Marco Reus do kraja januarskog prijelaznog roka mogao napustiti klub i karijeru nastaviti u nekoj drugoj sredini.

Tako Bild piše da ovaj 33-godišnjak još uvijek nije odlučio da li će ostati u dres u Borussije, ili će sreću potražiti u nekom drugom klubu, a on im važeći ugovor s Milionerima do kraja ove sezone, tačnije do ljeta.

Ranije su engleski mediji pisali, a sada je Bild to potvrdio, da Manchester United u svoje redove želi dovesti Reusa, ali da ga u svoj tim pokušava dovesti i Cristiano Ronaldo i da je upravo Al-Nassr najveći favorit za njegov potpis.

Očekivano, oni bi mu sigurno omogućili enormna sedmična ili mjesečna primanja, a Bild dodaje i to kako Reus više želi ostati u Evropi i da bi volio da se okuša u najjačoj nogometnoj ligi svijeta.

Ipak, pitanje je koliko je uopšte spreman da sa 33 godine dođe u Englesku, a i ove sezone, kao što je to bio slučaj i ranije, imao je mnogo problema s povredama i propustio je nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Za kraj se dodaje da je menadžer Manchester Uniteda Erik ten Haag već pričao s Reusovim agentima, pa će biti zanimljivo vidjeti da li će u 33. godini i nakon svih povreda i problma napraviti najveći transfer u karijeri.

Reus igra za Borussiju Dortmund od 2012. godine, a ove sezone nastupio je u samo 12 mečeva te je postigao tri pogotka i upisao četiri asistencije.