Bivši tužitelj Nogometnog saveza Italije Luigi De Ficchy objasnio je s kakvom bi se kaznom trebao susresti Juventus nakon novog velikog skandala koji potresa italijanski nogomet.

Izbacivanje Juventusa u Seriju B prije 15 godina još uvijek nije zaboravljeno, a velikana italijanskog nogometa potresa novi veliki skandal. Ovoga puta u pitanju su finansijske malverzacije, nakon čega je cijelo rukovodstvo kluba podnijelo ostavke.

Juventus će se naći pred sudom zbog toga što je lažirao zaradu kupovinom i prodajom igrača koja je vezana za finansijski fair-play.

Također, tema je i manevrisanje s platama koje su mijenjali tokom pandemije koronavirusa, a sve kako bi bili “čisti” u finansijskom fair-playu. Između ostalog, pod istragom je ugovor sa Cristianom Ronaldom koji je dobijao puni iznos plate, ali to nije prijavljeno.

Dok se čeka početak suđenja i, bivši tužitelj Nogometnog saveza Italije (FIGC) Luigi De Ficchy otkrio je kakva kazna čeka Juventus. Prema njegovim riječima, nema šanse da će biti izbacivanja u niži rang, što predstavlja najveći strah kod navijača.

“Juventus je u opasnosti. Bez ikakve sumnje, očekuje ih bodovna kazna, ali iz onoga što sam pročitao o dokazima, mislim da to nije dovoljno za relegaciju u niži rang. Jedan od temeljnih kriterija za donošenje odluke o kaznama je taj da li je to uticalo na rezultate na terenu”, rekao je De Ficchy za Calciomercato.