Svi nogometaši Hrvatske i selektor Zlatko Dalić su nakon sinoćnjeg susreta kao glavnog krivca za poraz od Argentine okarakterisali sudiju Danielea Orsata, no čuveni hrvatski sudija Mateo Beusan se ne slaže s tim.

Beusan, nekadašnji proslavljeni sudija i dugogodišnji stručni komentator suđenja u HRT-ovom segmentu "Oko sokolovo", je iz stručnog ugla istakao kako je Italijan pravedno dosudio penal nakon što je golman Livaković srušio napadača Alvareza iz kojeg su Gaučosi pogodili za 1:0.

"Ne znam odakle ikakve dvojbe. Ovo je 100 posto penal. Objasnite mi što Livaković radi svojom desnom nogom? Stavlja je u putanju napadača Alvareza. Bez obzira koliko jak start bio, to je penal ko kuća. Možemo biti zahvalni da Livaković nije dobio i crveni karton.

VAR je tu čak mogao pregledavati je li riječ o žutom ili crvenom kartonu. Livaković nije startao na loptu, lopta je išla preko njega. Napravio je start na igrača, a ne na loptu. Nije uopće bitno bi li Alvarez došao do lopte ili ne. Na VAR-u je Massimiliano Irrati koji je najbolji VAR sudija svijeta. Ako ovu situaciju uopće nisu pregledavali, žalosno je da neko komentira da ovo nije penal", rekao je Beusan u razgovoru za Index.hr.

Podsjetimo, Hrvatska je izgubila rezultatom 3:0 i u subotu će igrati za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu s poraženim iz večerašnjeg duela Francuske i Maroka.