NA KRAJU SE POMIRILI

Lionel Messi i Robert Lewandowski brzo su se pomirili nakon male svađe na utakmici između Argentine i Poljske, na kojoj je zvijezda PSG-a u prvi mah odbila pruženu ruku Poljaka kao znak izvinjenja nakon prekršaja koji je napravio.

Krajem utakmice, Messi je pokušao driblingom proći pored Lewandowskog na centru, a napadač Barcelone povukao ga je za dres i napravio prekršaj.

Iako je to bio običan, taktički prekršaj, Messi ga je po svemu sudeći shvatio dosta lično, iako mu je Lewandowski pokušao pružiti ruku kako bi mu dao do znanja da nema ljutnje.
Na iznenađenje navijača koji su gledali utakmicu, Messi je samo ljutito prošao pored njega, ali stvari su izgladili veoma brzo nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

Messi je prišao Lewandowskom i nešto mu je šapnuo na uho, a taj detalj su zabilježile i kamere. Ipak, Argentinac nakon utakmice nije želio otkriti šta su rekli jedan drugom.

"Učili su me da šta god da se desi na terenu, ostaje na terenu. Isto je i sa svlačionicom. Nikada neću otkriti šta smo jedno drugom nasamo rekli", izjavio je Messi.

Podsjetimo, nogometaši Argentine pobijedili su selekciju Poljske rezultatom 2:0, ali oba tima su se plasirala u osminu finala.

Argentina će u osmini finala igrati protiv Australije i ovaj meč je na rasporedu u nedjelju. Dan ranije svoj okršaj u osmini finala imat će Poljska i Francuska.