POJAVIO SE NOVI SNIMAK

U Juventusu su sinoć bili bijesni nakon lude utakmice i samo remija (2:2) na svom terenu protiv Salernitane čime su nastavili s lošim igrama na startu nove sezone.

Ekipa Massimiliana Allegrija gubila je 2:0, uspjeli su potom stići do izjednačenja, a u finišu utakmice je poništen gol Poljaka Arkadiusza Milika nakon VAR intervencije.

Prema novim snimcima koji su se pojavili čini se da je VAR pogriješio, odnosno da je Antonio Candreva bio najbliži golu, a ne Leonardo Bonucci, kako je presudila video tehnologija.

Sky Sport Italia je objavio snimak kamere koji sugeriše da je u trenutku Milikovog udarca na 2,9 metara od gol linije bio Candreva koji je blokirao samo izvođenje kornera, a Bonucci na 3,42 metra.

To bi značilo da nije bio ofsajd, ali iz Serije A su nakon utakmice rekli da je linija povučena da bi se odlučila da li je Bonuccijeva ofsajd pozicija uzela u obzir Candrevu.

"VAR ima specifičan algoritam koji uzima u obzir uglove kamera za izračunavanje preciznije pozicije na terenu, dok kamera Sky Italije to ne može potvrditi", rekli su čelnici lige.

"Nisam bio uključen u aktivnu igru. Nakon utakmice mi je sudija objasnio da sam bio uključen, ali moja pozicija nije ometala potencijalnu odbranu. Tako kaže pravilo", rekao je bijesni Bonucci nakon utakmice.