IZGUBIO KONTROLU

Nogometaš reprezentacije Egipta Mohamed Salah u toku meča protiv Kameruna u okviru polufinala Afričkog kupa nacija ušao je u žestoku verbalnu raspravu sa sudijom te je bio toliko frustriran njihovim odlukama da se ponašao prema njima kao nikada u karijeri.

Salah važi za jednog od najprimjerenijih i najmirnijih nogometaša na svijetu, rijetko ulazi u bilo kakve rasprave sa sudijom, s protivničkim igračima to ne radi gotovo nikad, no protiv Kameruna je bio frustriran odlukama sudije da je u jednom trenutku totalno "pukao" i doslovno vikao na arbitre meča.

Jasno, njima se nije svidio takav Salahov pristup pa su mu poručili da se odmakne od njih, a brojni navijači na društvenim mrežama pišu da Salaha nikada nisu vidjeli u takvom izdanju.

"Nikada ga nisam vidio s takvom ljutnjom u očima", "Volim strast koju Salah pokazuje, zna biti kapiten i protiv nepoštenih odluka", "Nikada nisam vidio ovoliku ljutnju u njegovim očima, pokazao je strast", samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Podsjećamo, Egipat je prošao u finale nakon penala, gdje su slavili rezultatom 3:1, a oni će se za trofej prvaka Afrike boriti protiv Senegala za koji igra njegov klupski saigrač Sadio Mane.