UŽASAN POSAO

Francuski ofanzivac Ousmane Dembele (24) je došao na korak do napuštanja Barcelone, iako pregovori s klubom o novom ugovoru nisu prekinuti, pišu katalonski mediji.

Francuski ofanzivac Ousmane Dembele (24) je došao na korak do napuštanja Barcelone, iako pregovori s klubom o novom ugovoru nisu prekinuti, pišu katalonski mediji.Naime, najskuplji nogometaš u historiji Barcelone ima ugovor do kraja sezone i već u subotu može početi pregovore s drugim klubovima, jer Katalonce može napustiti bez odštete.

Dembele od Barcelone traži, kako tvrdi novinar Gerard Romero, 40 miliona eura bruto plate i još 20 miliona za potpis novog ugovora.

"Sretan je u Barceloni i ostao bi u klubu, ali problem su njegovi menadžeri. Svojim stalnim promjenama razmišljanja umorili su upravu kluba. Odnos između menadžera i kluba nikad nije bio ovoliko narušen. U klubu više ne kriju da je posljednji sastanak bio veliki korak unazad u pregovorima", piše katalonski Sport.

Dva engleska kluba navodno su spremna dati Dembeleu novac koji traži i upravo bi Otok mogao biti naredna destinacija Francuza.

Podsjetimo, Katalonci su Dembelea iz Borussije Dortmund 2017. godine doveli za 135 miliona eura, ali je u Barceloni u četiri i po godine sve razočarao.

Zbog niza povreda odigrao je samo 126 utakmica i postigao tek 30 pogodaka uz 23 asistencije.