NEMA ODGODE

Menadžer Chelseaja Thomas Tuchel izrazio je veliku zabrinutost zbog stanja u kojem se nalazi njegova ekipa, a posebno je kritikovao čelnike Premiershipa zbog načina na koji se bolesni igrači tretiraju i nevjerovatnog rasporeda i tempa igranja utakmica.

Chelsea je u 19. kolu pobijedio Aston Villu rezultatom 3:1 i to nakon preokreta, a iako su bili lišeni nekoliko bitnih igrača, oni su u tom meču ostali još bez Thiaga Silve i N'goloa Kantea, koji su također zadobili povrede.

Uz to, mnogi su igrali nedovoljno fizički spremni, a u Premiershipu i ne pomišljaju na zaustavljanje sezone, vjerovatno dok se ne desi neki tragičan slučaj.

"Mnogo sam zabrinut zbog povrijeđenih igrača. Hudson-Odoi je morao igrati čitav meč, iako to nije bilo planirano, samo zato što su se u međuvremenu povrijedili Silva i Kante. Kovačić je morao igrati poslije koronavirusa iako nije imao nijedan trening. Lukaku je bio sjajan, ali još uvijek nije spreman za ovakve mečeve. Samo gledamo kako da popunimo rupe zato što smo primorani igrati. Te odluke donose ljudi u odijelima, za zelenim stolovima i u kancelarijama, a nas niko ništa ne pita", rekao je Tuchel.

Osvrnuo se i na eventualno vraćanje pet izmjena rekavši kako put kojim ide engleski nogomet "nije pravi".

"Pet promjena je uvedeno zbog koronavirusa, a u međuvremenu je vraćeno na tri. Ipak, mi se sada nalazimo usred korone, neki timovi odgađaju mečeve, a neki moraju igrati. Tri izmjene su nedovoljne, a uz to samo mi igramo čitave zime. Raspored je nevjerovatan... Na koji način mislimo zaštititi igrače? Sve pada na njihova leđa i ovo je frustrirajuće. Znam da se ništa po tom pitanju neće promijeniti, ali ovo definitivno nije pravi put", rekao je Tuchel.

Chelsea u naredne dvije sedmice igra čak pet utakmica. Prvo u srijedu igraju s Brightonom, nakon toga s Liverpoolom, a onda ih očekuje duel protiv Tottenhama u Liga kupu, nakon čega će igrati meč FA cupa i uzvratni meč protiv Pijetlova.