IZRIČIT ZAHTJEV

Kultni stadion San Siro u Milanu poznat i kao Giuseppe Meazza, ovoga vikenda će prvi put u historiji Serije A biti zatvoren tokom odigravanja jednog prvenstvenog kola, a razlog za to je odluka UEFA-e uoči predstojećeg Final Foura Lige nacija.

Naime, u srijedu je stadion u Milanu domaćin prvog polufinalnog susreta Lige nacija između Italije i Španije, te je UEFA izričito zahtijevala da teren San Sira mora biti u savršenom stanju prije velikog okršaja.

Do sada su Milan ili Inter, svakog vikenda igrali na San Siru ili Giusseppe Meazzi za vrijeme trajanja sezone Serije A, ali novo UEFA-ino takmičenje primoralo je čelnike Serije A da naprave promjene u kalendaru takmičenja.

Tako je donesena odluka da oba milanska kluba, Inter i Milan, u ovome kolu budu gosti. Nerazzurri će igrati protiv Sassuola, a Rossoneri se sastaju sa Atalantom.

U drugom polufinalu Lige nacija u Torinu će se dan kasnije sastati Belgija i Francuska, a finale je na programu 10. oktobra također u Milanu. Osvajač prvog izdanja bila je selekcija Portugala.