ZAMJENA ZA DŽEKU

Roma i Chelsea su postigli dogovor o transferu Tammyja Abrahama u redove Vučice, nakon čega se očekuje i prelazak Edina Džeke u Inter.

Kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine danas bi trebao obaviti ljekarske preglede u Milanu i potpisati za Inter, a prema navodima italijanskih medija, Džeko je imao dogovor s Romom da neće otići dok ne bude spremna njegova zamjena.

Kako javlja italijanski Sky Sports, Roma i Chelsea su postigli dogovor o povremenom engleskom reprezentativcu Tammyju Abrahamu, prema kojem će u transferu vrijednom 40 miliona eura preći na Olimpico.

Abraham (23) je u dresu Chelseaja postigao 21 gol uprkos činjenici da je nerijetko bio u sjeni drugih napadača na Stamford Bridgeu. Plavci su ga slali na posudbe u Bristol City, Swansea i Aston Villu i na svakoj od njih bio je prilično efikasan.
Dolazak Time Wernera prošle sezone, kao i Romelua Lukakua, koji se očekuje veoma brzo, naveo je nogometaša nigerijskog porijekla na odlazak iz Chelseaja. Ipak, preostalo je još da Abraham dogovori lične uvjete s Romom i da li želi igrati u Seriji A. Klubovi su pronašli "zajednički jezik".