PREMIER LIGA

Fudbaleri Southamptona večeras su na svom stadionu s 1:0 savladali Liverpool i tako aktuelnim prvacima nanijeli drugi ovosezonski poraz.

Utakmica nije mogla bolje početi za somaći sastav. Poslije svega 110 sekundi igre Danny Ings, bivši fudbaler Liverpoola, zatresao je mrežu aktuelnih prvaka Engleske. Ings je dobro primijetio da je Alisson nije najbolje postavljen, te ga efektno lobovao.

Većih uzbuđenja i prilika nije bilo sve do 41. minute kada je Nathan Tella udarcem sa Ivice šesnaesterca zaprijetio ekipi Jurgena Kloppa.

Jedinu ozbiljnu šansu Redsi u prvom dijelu Redsi su imali u u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena, no šut glavom Mohameda Salaha nije bio dovoljno precizan.

Gostimujući sastav je na startu drugog dijela, tačnije u 50. minuti, tražio najstrožiju kaznu, no glavni arbitar je procijenio da Jack Stephena nije igrao rukom, no čini se da je ozbiljno pogriješio, a pogotovo njegove kolege u VAR sobi.

Dvadeset minuta prije kraja Roberto Firmino je upropastio dobru priliku za Liverpoool, a tri minuta kasnije Xherdan Shaqiri je šutirao visoko preko gola. U 75. minuti Fraser Forster je zaustavio udarac Sadija Manea.

Yan Valery je šest minuta prije kraja dobro šutirao, no pravovremen blok odbrane Liverpoola osujetio je njegov pokušaj, pa je rezultat ostao onaj iz druge minute, iako je Mane u samom finišu promašio dobru priliku za izjednačenje.

Jedini gol s utakmice Southampton - Liverpool pogledajte OVDJE.

 
Standings provided by SofaScore LiveScore