ZVIJEZDA PSG-A

Jedan je događaj u nedjelju kasno navečer, a dogodio se on na Parku prinčeva zasjenio domaći poraz PSG-a od Lyona u utakmici 14. kola francuskog nogometnog prvenstva. Pod sam kraj utakmice, duboko u sudačkoj nadoknadi povrijedio se Neymar. Jedan od najboljih svjetskih nogometaša često zna glumiti i na taj način isprovocirati neku kaznu za suparničke igrače, ali ovoga puta se zaista radilo o nečem jako ozbiljnom.

Lyonov veznjak Thiago Mendes baš ga je nemilosrdno “pokosio” i za taj start u sedmoj, već i osmoj minuti sudijskog dodatka dobio direktni crveni karton, a vjerovatno će mu disciplinska komisija odrezati i nešto dužu kaznu.

Inače, Lyon je slavio s 1:0, a Kadewere je još u prvom dijelu iskoristio veliku pogrešku Kimpembea i tako postavio konačan rezultat utakmice. Nije bilo Marquinhosa i Bernata, a Kylian Mbappe je u igru ušao tek u 65. minuti… Ispostavit će se, prekasno.

Neymar je i na nedjeljnoj utakmici znao prenaglašeno pasti, ali nakon ovog starta Mendesa jedino što je mogao je – izaći na nosilima uz krikove, jecaje plača… Otišla je lijeva noga, možda i na jako dugo vrijeme.