FIFA objavila listu

Fudbaler Bayerna iz Minhena Robert Lewandowski, Lionel Messi iz Barcelone i Cristiano Ronaldo iz Juventusa u najužoj su konkurenciji za najboljeg igrača godine u izboru Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

FIFA je objavila listu od tri igrača koji su ušli u finale za nagradu najboljeg na svijetu, a to su Cristiano Ronaldo, Lionel Messi i Robert Lewandowski.

Prošle godine nagradu je dobio Messi, a iza njega su ostali Virgil van Dijk i Cristiano Ronaldo.

Messi u ovoj godini nije osvojio nijedan trofej nakon što je s Barcelonom bio drugi u Španjolskoj, dok je u Ligi prvaka s katalonskim klubom ispao u četvrtfinalu poslije sramotnog poraza od Bayerna 8:2. Od individualnih priznanja, Messi je u ovoj godini dobio nagradu za najboljeg strijelca La Lige nakon što je postigao 25 golova u sezoni.

Ronaldo iza sebe ima titulu u Serie A gdje je postigao 31 gol što je bilo dovoljno za drugo mjesto na listi strijelaca. U Ligi prvaka s Juventusom je ispao u osmini finala od Lyona.

Lewandowski iza sebe ima godinu iz snova. S Bayernom je osvojio Bundesligu, DFB-Pokal i Ligu prvaka pri čemu je u sva tri natjecanja bio najbolji strijelac.

Fifa je krajem studenog objavila listu od ukupno 11 igrača koji se bore za titulu najboljeg, a pored navedena tri imena, na listi su bili Kevin De Bruyne, Sadio Mane, Kylian Mbappé, Neymar, Sergio Ramos, Mohamed Salah, Thiago Alcantara i Virgil van Dijk.