Opet u istom dresu

Neymar je žario i palio travnjakom Old Trafforda, a još je veću prašinu podigao intrigantnom izjavom nakon utakmice...

Neymar je golgeterski proradio na Old Traffordu. Brazilac dugo nije postigao dva gola na jakoj utakmici. PSG je pobijedio Manchester United 3:1, a Neymar je postigao prvi i treći gol za Parižane.

Sada su Manchester United, PSG i Leipzig poravnati na ljestvici, svi imaju po devet bodova, no u zadnjem kolu PSG dočekuje posljednji Bašakšehir na Parku prinčeva, dok Leipzig i United igraju međusobno u Njemačkoj. Osim toga, PSG ima bolji međusobni skor s oba pretendenta za prolaz dalje, pa će sigurno biti prvi u skupini ako pobijedi turskog prvaka.

Brazilac je žario i palio travnjakom, a još je veću prašinu podigao intrigantnom izjavom nakon utakmice. Na pitanje kakva je situacija između njega i Lionela Messija, Neymar je odgovorio:

"Ono što najviše želim jest ponovno igrati s Messijem u istoj momčadi i uživati na terenu“, kazao je Neymar i zagonetno dodao:

"Messi bi mogao igrati na mojoj poziciji, nema nikakvih problema. Želim ponovno igrati s njim, sljedeće sezone moram sve učiniti da se to i ostvari.“

Naravno da je zagonetka u tome što Neymar nije spomenuo klub u kojem bi se ponovno mogli sastati. Logično je zaključiti da bi to mogla biti Barcelona ili PSG. Teško da bi obojica mogla prijeći u neki treći klub, to je teško ostvariva misija.

S druge strane, Barcelona je u teškoj financijskoj situaciji, madridski mediji čak su pisali da je blizu stečaja, što je možda malo pretjerano, ali nije daleko od istine jer je poznato da je katalonski klub tražio od svojih igrača da se odreknu velikog dijela plaće, od trećine do čak polovice. Kako bi, dakle, Barcelona u takvoj situaciji mogla spojiti u istoj momčadi dvije superzvijezde sa superplaćama, najvećim u svijetu nogometa i sporta općenito?

Messi Barcelonu stoji oko 100 milijuna eura bruto, a Neymar PSG između 70 i 80 milijuna eura sa svim bonusima. Navodno PSG nudi Neymaru još veću plaću za produljenje ugovora, dok će Barcelona vjerojatno tražiti od Messija da smanji potraživanja.

Vjerojatno će sve biti jasnije nakon izbora za novog predsjednika Barcelone, koji će se održati krajem siječnja iduće godine. Victor Font i Joan Laporta najveći su favoriti.