Finale Final Foura Eurolige

Olympiacos je osvojio Euroligu pobjedom nad Realom iz Madrida rezultatom 100:88 u finalu Final Foura odigranog večeras u dvorani O2 u Londonu.

Olympiacos je napravio pravi podvig nakon što su stigli minus od 17 koševa iz prve četvrtine protiv Real Madrida i na kraju osvojili titulu najbolje košarkaške ekipe u Evropi. Grci su tako nakon sjajne utakmice uspjeli odbraniti naslov prvaka Starog kontinenta.
Madriđani su prvu četvrtinu odigrali skoro pa savršeno. Iz igre su gađali 11 od 15, što je rezultiralo prednošću od čak 17 koševa. Prva četvrtina je završena vodstvom Reala 27:10.
Grci se ipak nisu predavali pa su uz podršku svojih navijača, koji su dominirali dvoranom u Londonu uspjeli uhvatiti priključak u drugoj četvrtini koju su dobili sa 27:14. Ono što su u prvom dijelu radili igrači Reala, sada je za rukom polazilo Grcima.
Igrači Olyja su u istom ritmu nastavili i u trećoj četvrtini. Uspjeli su je dobiti rezultatom 24:20, ali uz mnogo bolju igru i otpor španske ekipe.
Odluka je ipak pala u posljednjoj četvrtini koju su ponovo dobili Grci rezultatom 39:27. Nakon isteka vremena uslijedilo je veliko slavlje u Londonu.
U reprizi finala iz sezone 1994/95 tako se Olympiacos osvetio Realu za poraz i došao do svog trećeg naslova europskog prvaka. Real je pak ostao na i dalje rekordnih osam naslova.
Najbolji pojedinac finala bio je Vassilis Spanoulis sa 22 koša (trice 5-9), 6 skokova i 2 asistencije. On je predvodio šestoricu dvocifrenih igrača Olympiacosa među kojima je Acie Law ubacio 20, Kyle Hines 12, Kostas Sloukas 11, a Pero Antić i Stratos Perperoglou po 10 koševa.
Kod Reala je najefikasniji sa 21 košem bio Rudy Fernandez, Sergio Rodriguez je ubacio 17, a Sergio Llull 14 koševa. 
Finale Final Foura Eurolige:
Olympiacos - Real Madrid 100:88