PRIDRUŽUJU SE TAKMIČENJU

Dubai je i zvanično postao član ABA lige i učestvovat će u takmičenju u sezoni 2024/25., potvrđeno je na službenom sajtu regionalnog prvenstva.

Odluku je donijela Skupština ABA lige i nakon usvajanja odluke dioničara takmičenja, potpisan je ugovor na nekoliko godina s ekipom iz Emirata. Još uvijek nisu poznati svi detalji, ali zna se da će sigurno igrati u društvu Crvene zvezde, Partizana, Igokee, Budućnosti, Cedevita Olimpije, Mege i drugih u narednoj kampanji.

Direktor ABA lige Dubravko Kmetović u izjavi je istakao da je iz mnogo uglova ovo bitan trenutak.

"Pridruživanje kluba BC Dubai porodici ABA lige predstavlja specifičan sportsko-poslovni poduhvat. Predstavlja viziju koju su klubovi ABA lige prepoznali kao idealnu priliku za postizanje dva prioritetna cilja. Prvo, da se poveća kvalitet takmičenja, i drugo, da se otvore vrata novom tržištu, što će ubrzati napore ABA lige da postane liga koja generiše profitabilnije poslovanje u korist svojih akcionara", rekao je Kmetović.

Vlasnik i predsjednik Dubaija Abdulla Saeed Al Naboodah dodao je da su oni prezadovoljni.

"Oduševljeni smo što se pridružujemo ABA ligi, regiji poznatoj po njegovanju nekih od najboljih svjetskih košarkaških talenata. Radujemo se domaćinstvu ABA lige ovdje u Dubaiju, u Coca-Cola Areni, gdje će ljubitelji košarke moći da uživaju u vrhunskom iskustvu. Iskreno zahvaljujem upravi ABA lige i timovima na njihovoj saradnji i posvećenosti u dovođenju lige u moj rodni grad", poručio je.