REKORDNA ZARADA

Nakon pobjede u prvoj utakmici protiv Minnesote u NBA play-offu, Luka Dončić je izabran u najbolju petorku sezone, a to mu je omogućilo potpis najvećeg, takozvanog supermaks ugovora.

NBA liga je objavila tri najbolje petorke u sezoni, a prva je vrlo slična prošlogodišnjoj uz razliku što se na nju vratio Nikola Jokić umjesto Joela Embiida koji ove sezone nije upao ni u jednu od tri petorke.

Najbolju petorku sezone u NBA ligi čine Jayson Tatum, Nikola Jokić, Giannis Antetokounmpo, Luka Dončić i Shai Gilgeous-Alexander.

Dončić je tako peti put zaredom izborio mjesto u najboljoj petorci NBA lige, a to znači i da je sebi otvorio vrata "supermaks" ugovora.
  Sljedeće godine Dončić može potpisati najveći ugovor u historiji koji bi mu donio nevjerovatnih 346 miliona dolara (320 miliona eura) na pet godina. Trenutno je njegov ugovor vrijedan oko 100 miliona eura manje.

Ukoliko potpiše, u prvoj sezoni zaradit će oko 60 miliona dolara, u drugoj oko 65 miliona dolara, u trećoj oko 70 miliona dolara, u četvrtoj oko 75 miliona dolara i u završnoj sezoni ugovora oko 79 miliona dolara.