KOŠARKAŠ BREOGANA

Jedan od najboljih košarkaša u Evropi Ben McLemore je uhapšen u Sjedinjenim Američkim Državama i suočava se sa 20 godina zatvora zbog silovanja djevojke iz 2021. godine.

McLemore (31), koji je devet godina proveo u NBA ligi igrajući za Sacramento, Memphis, Houston, LA Lakerse i Portland, je uhapšen po slijetanju u Portland i odmah sproveden u zatvor.

Naime, neimenovana djevojka ga je prijavila policiji s tvrdnjom da ju je u oktobru 2021. godine silovao u vrijeme dok je igrao za Portland.

Kako je saopćila policija, McLemore je optužen za silovanje, nedozvoljenu seksualnu penetraciju i dvije optužbe seksualnog zlostavljanja, a maksimalna kazna koju može dobiti za to je 20 godina robije.

McLemore se oglasio i demantovao da je silovao djevojku.

"Nisam je silovao. Nisam nikada pokušavao stupiti u seksualni odnos kada mi žena da do znanja da ona to ne želi. Tužilaštvo nije dalo nijedan dokaz za njihove tvrdnje mojim advokatima. Istina će izaći na vidjelo. Siguran sam da ću iz ovoga izaći čist", poručio je, između ostalog, McLemore.

McLemore je nakon NBA karijere od 2013. do 2022. godine igrao kratko u Kini (Shandong) i Grčkoj (AEK), a ove sezone igra sjajno u dresu španskog Breogna.

U španskoj Endesa ligi prosječno bilježi 13,7 poena, identično kao i Džanan Musa, dok je u Ligi prvaka na prosjeku od 17,3 poena.