DOKTOR KOŠARKE

Košarkaši Denver Nuggetsa pobijedili su u Ball Areni ekipu Cleveland Cavaliersa rezultatom 130:101 te su se tako vratili trijumfima nakon dva vezana poraza u NBA ligi.

Denver je bolje otvorio utakmicu, ali nisu uspijevali nikako da se odlijepe na dvocifrenu prednost od upornih gostiju. Prvo poluvrijeme je okončano rezultatom 65:56.

Utakmica se prelomila u trećoj četvrtini u kojoj je Denver napravio ogromnu razliku, a do kraja su u potpunosti potopili neprepoznatljivi Cleveland koji je jedan od najboljih timova Istoka.

Brutalnu partiju u redovima Denvera ponovo je pružio srbijanski centar Nikola Jokić koji je stigao do novog triple-double učinka. Utakmicu je okončao s 26 poena, 18 skokova i čak 16 asistencija za 34 minute koliko je proveo na parketu.

Pomoć je imao u Caldwell-Popeu koji je postigao 22 poena, dok je jedini raspoložen u Cavaliersima bio Mobley s 23 poena.

Denver je na drugom mjestu Zapadne konferencije NBA lige s 52 pobjede i 23 poraza, dok je Cleveland na trećoj poziciji istoka s omjerom 45-30.ezone učestale budući da je Haaland zakazao u gotovo svim utakmicama gdje se očekuje da bude čovjek odluke.

Probleme u igri Norvežanina detektovao je i legendarni kapiten Manchester Uniteda Roy Keane komentarom o njegovim nogometnim vještinama za koje smatra kako su veoma niske.

"Veoma loše. Njegova ukupna igra je veoma slaba. Ispred gola je najbolji na svijetu, ali ukupno je to veoma loše. Njegova igra je na nivou igrača iz naše četvrte lige. Mora to popraviti kroz iduće godine i popravit će. Međutim, mora na tome što prije raditi", rekao je Keane.

Brojke idu u prilog velikom Ircu budući da je Haaland nevjerovatno ubojit u susretima gdje njegova ekipa dominira, što nije slučaj kada igra derbije.