BILI NA -15

Košarkaši Partizana su sinoć pred 20.000 navijača u beogradskoj Areni izveli nestvaran preokret protiv Armanija iz Milana u 13. kolu Eurolige te su na kraju pobijedili rezultatom 82:69.

Gosti su još sredinom treće četvrtine imali činilo se nedostižnih 15 poena prednosti (60:45), ali Partizan je onda čudesno učvrstio odbranu, što je potaknulo uragan s tribina krcate dvorane.

Ekipa Željke Obradovića je igrala kao u transu, igrači italijanske ekipe su nestalu pa su do kraja utakmice postigli tek devet poena.

Svemu tome svjedoči i situacija četiri minute prije kraja utakmice kada je Milano zbog četiri ofanzivna skoka imao čak četiri napada zaredom, ali nijednom nije uspio zabiti zbog odbrane Partizana.

Obradović je svjesno riskirao ostavljanjem nekih igrača Armanija samih na trici, a nerealan povratak Partizana režirali su Kevin Punter s 19 poena i Bruno Caboclo sa 16 poena i pet skokova.

Kod Armanija su se istaknuli Shavon Shields (19) i Maodo Lo s 12 poena, četiri skoka i pet asistencija.

Partizan je tako čudesnim preokretom ostvario veoma važnu pobjedu kojom se učvrstio u gornjem dijelu tabele sa skorom od sedam pobjeda i šest poraza.