ČUDESNA AKCIJA

Generacija Barcelone s Messijem, Xavijem i Iniestom i njihova čuvena tiki-taka je obilježila jedan period nogometne historije, ali da takav stil igre nije rezervisan samo za nogometne čarobnjake pokazali su sinoć košarkaši Real Madrida.

Košarkaši Real Madrida su sinoć u Beogradu pregazili izraelski Maccabi Tel Aviv u meču 6. kola Eurolige rezultatom 99:70, a jedan od posljednjih koševa Kraljeva na utakmici je bio zaista spektakularan.

Sve je počelo od Huge Gonzaleza koji je spustio loptu Eliju Ndiayeu na niski post, koji mu je potom vratio loptu. Gonzalez je potom dodao Albertu Abaldeu, a onda je krenula magija.

Abalde je čekao da se Sergio Rodriguez otvori za dodavanje. Iskusni 37-godišnjak je na nevjerovatan način jednostavnom kretnjom bez lopte prevario Lorenza Browna i u punom trku krenuo ka košu, a Abalde je dodao loptu Vincentu Poirieru koji ju je odmah kroz noge proslijedio Rodriguezu.

Rodriguez je poput brzog voza prošao pored Antoniusa Clevelanda, a kada je Roman Sorokin krenuo da ga izblokira, popularni Chacho je bacio loptu visoko iza sebe za alley-oop koji je snažnim zakucavanjem s dvije ruke u koš pretvorio Poirier.