BUDITE OPREZNI

Organizacija doma može biti vrlo kompleksna, naročito kada imate male prostorije. Svaki kutak mogao bi postati potencijalni prostor za odlaganje stvari, ali nažalost to nije uvijek najbolja opcija.

Stoga, nije ni čudno što u posljednje vrijeme možemo pronaći različita rješenja i namještaj koji će nam olakšati organizaciju u domu.

Mnogi ljudi gornji dio mašine za veš vide kao idealno rješenje za odlaganje stvari, ali prije nego što se odlučite za taj korak, razmislite o tome koliko je to siguran i praktičan izbor.

Naime, vrsta mašine je vrlo važna. Iako se kod nas uglavnom mogu pronaći mašine čiji je otvor s prednje strane, postoje i mašine čiji se otvori nalaze na gornjoj strani. Međutim, u oba slučaja treba biti oprezan.

Tako biste trebali izbjegavati stavljanje teških i velikih predmeta koji bi mogli poremetiti ravnotežu mašine tokom ciklusa centrifuge. U međuvremenu, lomljivi predmeti mogu biti u opasnosti jer podrhtavanje može dovesti do uništavanja. Uzmite u obzir i materijal gornje površine jer neki strojevi imaju nagnuti dizajn ili se mogu zagrijati tokom rada.

Također, korištenje mašine kao prostora za odlaganje stvari ovisi i o faktorima kao što su njen kapacitet težine. Ograničite težinu predmeta koje ćete ostaviti na vrhu i osigurajte da neće oštetiti stroj ili spriječiti njegovu funkcionalnost. Općenito, lagani i na toplinu neosjetljivi predmeti u košarama ili spremnicima sigurniji su izbor.

Međutim, možda ćete morati privremeno ukloniti ove predmete zajedno s njihovim spremnikom kada je mašina uključena. Njihova mala težina mogla bi uzrokovati pad pa provjerite je li teret na vrhu dovoljno težak, siguran i uravnotežen kako biste spriječili da padne s mašine dok radi.

Kako biste riješili te izazove, razmislite o ugradnji stabilizatora za mašinu, kako bi smanjili rizik od toga da se predmeti pomaknu ili padnu tokom pranja, što potencijalno može uzrokovati štetu ne samo na samim predmetima, već i ugroziti pravilan rad vaše mašine za veš.