JEDNOSTAVNO I EKONOMIČNO
Sredstva za čišćenje kupljena u marketima imaju svoje prednosti i nedostatke, tako da pronalaženje prave metode koja štiti i čisti vaše podove može uključivati mnogo pokušaja i pogrešaka.

Međutim, ako ste skloni prirodnim opcijama i želite trik koji je istovremeno jednostavan i ekonomičan, ne tražite dalje od eteričnog ulja eukaliptusa jer on može biti izvrstan proizvod za vaše podove. Dodajte ga u toplu vodu i tako održavajte podove svježima, bez prljavštine i s ugodnim mirisom nakon svakog čišćenja.

Eukaliptus ne samo da pruža umirujuću i ugodnu aromu, već je poznat i po svojim antimikrobnim svojstvima. Ovo se eterično ulje koristilo kao alternativa za antivirusnu njegu, a u studiji Nacionalne medicinske knjižnice pokazalo se da udisanje eukaliptusa pomaže simptoma astme i prehlade.

Pokazalo se da eukaliptus ima protuupalna svojstva kada se koristi u kliničkim ispitivanjima. Njegovo korištenje na podovima moglo bi pomoći u smanjenju virusnih bakterija.

Postoje različiti načini za korištenje ulja eukaliptusa u vašem domu, ali njegova upotreba kao sredstva za čišćenje podova može ukloniti mrlje i ukloniti bakterije i neke viruse.

Čak i neka sredstva za čišćenje kupljena u marketima, sadrže eukaliptus, što dokazuje da je to popularan i pouzdan izbor proizvoda za čišćenje. Ključ je dodati najmanje 20 kapi ulja eukaliptusa u kantu tople vode, pustiti da se pomiješaju nekoliko sekundi prije nego što ubacite krpu za čišćenje.

Ne brinite ako na nekim dijelovima poda imate tragove ogrebotina, jer ulje eukaliptusa također može pomoći u njihovom uklanjanju. Dodavanjem nekoliko kapi na čisti ručnik ili krpu, učinit će da tvrdokorne mrlje nestanu. Za ogrebotine, koristite čisto ulje jer je na taj način snažnije i učinkovitije.

Eukaliptus je također ekološki prihvatljiv, sprječava prodor jakih hemikalija u zrak i pogoduje okolišu.

Važno je samo poduzeti mjere opreza kada koristite ulje eukaliptusa na podovima, naročito kada je riječ o drvetu jer bi potencijalno moglo oštetiti lak. Budući da su eterična ulja jaka, mogu oštetiti lak, ali njihovo razrjeđivanje octom ili vodom spriječit će mrlje i druge probleme. Napravite test na licu mjesta kako biste vidjeli kako ulje reaguje s vašim podovima prije nego što ga upotrijebite po cijeloj površini.

Također, ako imate kućne ljubimce, točnije pse, budite oprezni jer je eukaliptus vrlo otrovan. Možda bi bilo najbolje da to ne pokušavate, ali ako se ipak odlučite za ovo sredstvo, svakako pustite da se vaši podovi temeljito osuše prije nego što pustite svoje životinje da hodaju po njima.