SKANDALOZNI INTERVJU

U popularnoj nedjeljnoj emisiji “State of the Union” američke kuće CNN je došlo do skandala i sukoba između voditelja Jakea Tappera i višeg savjetnika u Bijeloj kući Stephena Millera

Novinar je Milleru postavljao pitanja koja se odnose na novu knjigu novinara Michaela Wolffa “Vatra i bijes - Unutar Trumpove Bijele kuće”, koju je američki predsjednik nazvao “punom laži, iskrivljenih činjenica i temeljenoj na nepostojećim izvorima”.

Televizijski voditelj je htio razgovarati o mentalnom stanju Trumpa i njegovoj profesionalnoj sposobnosti, citirajući jednu od najnovijih objava američkog predsjednika na Twitteru u kojoj je Trump sebe nazvao “vrlo stabilnim genijem”.

Savjetnik Donalda Trumpa je rekao da je američki predsjednik sposoban obavljati svoju dužnost i nastavio kritizirati CNN. Prema riječima Stephena Millera, CNN je stvorio “otrovnu atmosferu” i objavljuje krivotvorine o američkom predsjedniku.

Tapper je pokušao postaviti pitanje, ali Miller je nastavio kritizirati CNN, rekavši kako mu nije dano ni tri minute da govori o postignućima čelnika američke države. Tada je profesionalni novinar Jake Tapper izjavio je kako se Stephen Miller “ponaša kao poslušna osobna tajnica koja pokušava ugoditi Trumpu”.

“Potrošio sam dovoljno dragocjenog vremena naših gledatelja”, rekao je voditelj i iznenada prekinuo intervju.

Kao što je izvijestio The Business Insider, od Millera je više puta zatražio da napusti studio, ali je Trumpov savjetnik ignorirao zahtjeve i Jake Tapper je morao nazvati osiguranje.

Prije toga je Trump CNN nazvao glavnim izvorom lažnih vijesti u svijetu, optužujući kanal da stvara negativnu sliku o Sjedinjenim Državama u svijetu.

Ovaj intervju je samo jedan od primjera kako je CNN transformacijom iz medija u propagandni alat uzrokovao vlastitu propast i pretvorio se u predmet ismijavanja u cijelom svijetu.

(Logicno.com/Nermin N.)