Sve zarad više lajkova na Twitteru

Monalisa Perez (19) završila je u zatvoru u Minnesoti zbog ubistva svog dečka Pedra Ruiza (22) tokom snimanja videa s kojim su željeli postati popularni na internetu.

Perez je optužena za ubistvo iz nehaja koje je počinila u ponedjeljak navečer. S dečkom je radila na tome da postanu slavni vlogom na YouTubeu. Ruiz je od nje zatražio da ga u sljedećoj snimci upuca te tvrdio da će se zaštititi knjigom koja će zaustaviti metak.
 
Perez je također izjavila kako je Ruiz imao dokaz da ova metoda funkcionira – knjigu koja je na sebi imala samo udubinu od metka, ali ne i rupu.

Perez je na Twitteru objavila: “Ja i Pedro ćemo vjerovatno snimiti jedan on najopasnijih videa ikada. NJEGOVA ideja, ne MOJA”.

Ruizova teta je za Valley News Live izjavila da ga je pokušala odgovoriti od snimanja: “Rekla sam mu ‘Nemoj, ne radi to, nemoj to činiti. Zašto želiš upotrijebiti pištolj? Zašto?’. Odgovorio je jednostavno: ‘Jer želimo imati veću gledanost'”.

Perez je nazvala 911 u 18:30 sati i odmah objasnila kako je slučajno ubila svog dečka. Kasnije je također izjavila da ju je već duže vrijeme pokušavao nagovoriti na to, a na kraju je popustila. S Ruizom ima jedno trogodišnje dijete i već sedam mjeseci je trudna.