Nagovjestio svojim prijateljima

Frederick Jay Bowdy (33), talentirani glumac iz Hollywooda, koji je optužen za seksualni napad, počinio je samoubistvo, a sve je snimao i prenosio uživo na Facebooku.

Bowdy je snimak počeo oko 5.30 prema lokalnom vremenu i svojim je pratiteljima na ovoj društvenoj mreži najavio kako namjerava okončati svoj život.

Član njegove obitelji odmah je pozvao policiju Los Angelesa, koja ga je locirala u vozilu u blizini Fulcher avenije, ali, nažalost, stigli su prekasno.

„Njegov glas. Njegov bol, suze… sve što je rekao. A onda zvuk pištolja, nikad neću ovo zaboraviti“, napisao je Meco Harden, jedan od ljudi koji su posmatrali ovaj tragični događaj.

Facebook je u međuvremenu uklonio stravični video.

Bowdy se proslavio glavnom ulogu u filmu Prepper iz prošle godine, a četiri dana prije samoubistva uhapšen je pod optužbom za seksualni napad. Pušten je uz kauciju od 100 hiljada dolara.

Dan prije njegovog „samoubistva uživo“, 14-godišnja Nakia Venant iz Miamija također je počinila samoubistvo i prenosila sve na Facebooku, a tri sedmice prije ovoga isto je učinila i 12-godišnja Katelyn Nicole Davis iz Georgije.

radiosarajevo.ba