U sklopu petomjesečne istrage

U petomjesečnoj istrazi, emisija "Drejtësia në Kosovë" (Pravda na Kosovu) je osigurala dokaze koji govore o ozbiljnim optužbama za korupciju u Osnovnom tužulaštvu u Prizrenu.

Emisija koja će biti emitovana u petak, 6. maja na RTK u redovnom terminu od 21:20 časova donosi detalje u vezi optužbi za korupciju protiv tužioca za teška krivična djela u Prizrenu, Bajrama Hamitage.

Svjedoci govore o zahtjevima posrednika i tužioca oko davanja mita kako bi se zataškao i zatvorio jedan slučaj pokušaja ubistva. Prema riječima aktera emisije zatvaranje jednog slučaja košta pet i više hiljada eura.

Emisija donosi snimke tokom sastanaka osoba zaduženih za proviziju i posrednika tužioca sa porodicom Paçarizi, sastanku na kojem se govori o novcu i ponudi za ukidanje optužbi.

U ostalim detaljima su uključene i sumnje da je tužilac Hamitaga kontaktirao sa članovima porodice osumnjičenih i također kod njih servisirao mašinu za kosenje trave i uzeo jedan šator kojeg nije platio.

Ekskluzivni razgovor sa svjedocima u slučaju, posrednicima i osumnjičenim tužiocem oko primanja-davanja mita možete pratiti u petak na RTK-u.

Emisija "Drejtësia në Kosovë" (Pravda na Kosovu) se emituje svakog petka od 21:20 sati na RTK-u, a repriza je u ponedjeljak u podne.

/Kallxo.com/