Krenuli iz Švicarske

Jutros oko 7 i 30, na auto-putu Beograd - Niš, kod mjesta Kolari, u teškoj saobraćajnoj nesreći stradala je Besime Sh. (40) iz Gnjilana.

Ona je najvjerovatnije bila na suvozačkom sjedištu kombija "Reno Espace" švicarskih tablica kojim je upravljao njen muž Elhami Sh. (40).

U vozilu je bilo i petero njihove djece, tri ćerke od 9, 12 i 18 godina i dva sina, stariji je dvadesetogodišnjak i mlađi koji ima 8 godina. Kombi je sletio sa puta i potom se prevrnuo, nesrećna žena je preminula na licu mjesta, a ostali članovi porodice su prevezeni u Urgentni centar smederevske bolnice.

"Djeca su, srećom, samo ugruvana, ali su u šoku. U prvi mah smo sumnjali da je vozaču polomljena ključna kost, jer smo imali probleme u komunikaciji, pošto oni jesu državljani Srbije, ali slabo govore srpski. Ispostavilo se da je on štitio rame i nije htio da dozvoli snimanje jer ima ugrađen pejsmejker", kaže dr Mirko Jokić iz smederevskog Urgentnog centra.

Policija sumnja da je uzrok nesreće neprilagođena brzina i mogući umor vozača.

Mještani inače taj dio puta zovu "Turska krivina", jer ne prođe godina da neko tu ne strada, a najčešće žrtve su bili turski državljani koji su tu ginuli vraćajući se kućama iz zemalja Zapadne Evrope, na odmore ili za praznike. I porodica iz Gnjilana je najvjerovatnije krenula iz Švicarske kući za predstojeće praznike.