Nakon prijave jedne djevojke iz Bugarske

Jedan 26-godišnji Albanac je uhapšen u Italiji zbog osnovane sumnje da se bavio trgovinom djevojaka koje su se u Italiji bavile prostitucijom.

Hapšenje mladog Albanca Ermala Shurde je izvršila policija u Veneciji nakon prijave jedne djevojke iz Bugarske da radi kao prostitutka za mladog Albanca.

On je hapšen i prije zbog toga što je fizički nasrnuo na tri prostitutke u oktobru 2012. godine. Jednu je djevojku toliko pretukao da ima polomljenu ruku. I nakon ovog događaja on se i dalje počeo baviti prostitucijom u Italiji, a bio je tutor mnogim djevojkama sa Istoka.

Pod njegovom kontrolom su bile četiri djevojke iz Rumunije koje je prisiljavao da se bave prostitucijom 12 sati dnevno. Sav novac koji prikupe djevojke je išao njemu, pod prijetnjom da moraju dati novac ako žele ostati žive.

26-godišnji Albanac je bio toliko nasilan ne samo sa djevojkama koje je imao pod svojom kontrolom već i sa ostalim prostitutkama u tom naselju. Kad god da je prolazio tom ulicom bio je drzak i okrutan prema svim djevojkama koje rade u toj ulici, naglašavajući svima da je on vlansik ove ulice.

Sve u svemu, prijava jedne djevojke je natjerala istražne organe da pokrenu opsežnu istragu protiv njega, što je dovelo do njegovg hapšenja u Veneciji.