Mediji navode da je riječ o Albancima sa Kosova

Apelacioni sud u Štutgartu osudio je državljanina Srbije starog 35 godina na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva snaje stare 32 godine krajem decembra prošle godine u Eslingenu nadomak Štutgarta. On je takođe pokušao da ubije i svog brata zbog sukoba oko nasledstva.

Njemački mediji ne navode imena osuđenog i ubijene žene, a pretpostavljaju da je riječ o Albancima sa Kosova. Osuđeni se boji da bi poslije presude mogao biti deportovan u Srbiju da služi kaznu i plaši se krvne osvete.

Ubijena žena je sahranjena u Srbiji, pišu lokalni mediji i njena rodbina nije dozvolila da njeno dvoje djece i suprug prisustvuju sahrani, pošto su mišljenja da on nije dovoljno zaštitio njihovu ćerku. Oni još uvijek ne znaju gdje je ona sahranjena i ne mogu da odu na grob.

Tragedija se dogodila u rano jutro 23. decembra prošle godine. Osuđeni je došao do stana brata gdje je vređao snaju i nazvao je "kurvom". Na to mu je stariji brat rekao da izađe iz stana, što ovaj nije uradio, već ostao da sjedi u dnevnoj sobi. Brat ga je udario rancem i nakon koškanja, mlađi od dvojice braće je izvadio skriveni kuhinjski nož i snaji zario sečivo u stomak.
 
Nesrećna žena iskrvarila je do smrti, pošto je ubica izašao iz stana i zaključao ga, pa je pomoć stigla prekasno. Nekoliko sati kasnije policija je uspjela da ga uhapsi pomoću suzavca, a nož kojim je počinjeno ubistvo nađen je kod njega.