Mladi teniser iz Lokvice

Mladi teniser iz Lokvice koji nas je već navikao na uspjehe, osvojio je turnir “Pristina Open 2013“ u kategoriji U-16 iako nema još ni 15 godina.

Na turniru koji je tokom prošle nedjelje održan u Prištini i na kome su učestvovali najbilji mladi teniseri Kosova kao i oni koji žive u zemljama Zapadne Evrope, pobjedio je sve svoje protivnike.
Meldina i njegovog trener Jetona Hadergjonaja smo danas posjetili na na teniskim  terenima u okviru sportskog centra "Sezair Surroi" kako odrađuju trening na temperaturi oko 30 stepeni.
Ne krijući zadovoljstvo ostvarenim, za sada, najvećim uspjehom mladi teniser nam je prenio utiske sa prošlonedjeljnog turnira.
"Imao sam jako težak žrijeb, jer sam u prvom kolu igrao protiv tenisera iz Gračanice, koji me je prilično namučio i gdje smo odigrali sjajan meč. U drugom  kolu savladao sam tenisera iz Švicarske sa 7:5 dok sam u polufinalu za protivnika imao tenisera iz Velike Britanije. On je u  tie-breaku vodio sa 6:2,  ja sam onda stigao na 6:6 i pobjedio sa 9:6. Taj meč je pratio veliki broj ljubitelja tenisa i bilo je navijanja kao na fudbalskoj utakmici. Imao sam više sreće i plasirao se u finale. U finalu sam pobjedio domaćeg tenisera iz Prištine Hajrizija i osvojio turnir“, navodi Meldin. 
Ovo je njegov drugi osvojeni turnir u ovoj godini, dok je prošle godine od šest turnira na kojima je nastupio osvojio četiri. 
“Pripremam se za naredni turnir, koji će se uskoro igrati u Peći, a očekuju me i međunarodni turniri u Podgorici, Skoplju i Tirani. Vjerujem da ću,  uz maksimalno angažovanje, osvojiti bar jedan turnir“, istakao je mladi Mustafi.
Njegov trener Jeton Hadergjonaj kaže, da se u proteklih mjesec dana desilo mnogo pozitivnih stvari u TK "Prizreni".
"Naši teniseri su bili veoma aktivni na turnirima širom Kosova i dokazali da su momentalno najbolji na Kosovu i u seniorskoj, a posebno u juniorskoj konkurenciji. Trenutno zauzimamo sva tri prva mjesta na Kosovu u svojim kategorijama, posebno u seniorskoj konkurenciji, gdje je neprikosnoven Gurash Hasani sa sva tri osvojena prva mjesta na isto toliko turnira odigranih u ovoj godini. Hasani je čak osvojio i međunarodni turnir u Tirani, prije otprilike desetak dana,  kada  je pobjedio najboljeg tenisera Albanije. Što se tiče tenisera  kategorije do 16 godina, najbolji teniser je svakako Meldin Mustafi, koji nastavlja sa svojim sjajnim partijama i igrom dostojnom velikih teniskih svjetskih asova, kao i titulama koje redovno osvaja na trurnirima. Takođe ističem i mlađeg juniora našeg kluba Muhameda Zuljija, takođe Bošnjaka, koji je veliki talenat i ako nastavi sa ovim radom, predviđam mu uspješnu budućnost. Dakako da je naš najveći problem  nedostatak finansija te nedostatak finansijske pomoći, kako biznismena tako i iz opštinskih struktura pa se snalazimo kako znamo i umijemo. Eto, ispred našeg teniskog kluba zamolio bih sve one koji su u mogućnosti da pomognu upravo najvećem teniskom talentu, ne samo na Kosovu već vjerujem i na Balkanu, mladom Meldinu Mustafiju, jer se ovakav talenat rađa, kako se to narodski kaže, jednom u sto godina. Posebno bih zamolio vašu dijasporu, koja je izuzetno jaka, da finansijski pomogne ovom igraču pred kojim je, vjerujem, sjajna karijera. Mustafi treba uskoro ići i kao predstavnik našeg kluba,  ali i kao predstavnik Kosova na par međunarodnih teniskih turnira po Makedoniji, Albaniji i Crnoj Gori, gdje će mu biti potrebna finansijska podrška. On je ukupno šesti teniser na Kosovu iako ima nepunih 15 godina i ako nastavi sa radom, već za godinu dana biće u samom vrhu kosovskog tenisa“, istakao je Jeton Hadergjonaj, trener TK “Prizreni“ i potpredsjednik Teniskog saveza Kosova.
Nadamo se da će se naći sponzori i ljudi dobre volje, koji će pomoći ovog iznimno talentiranog tenisera iz Lokvice kod Prizrena kako finansijske mogućnosti ne bi uticale na njegovu uspješnu karijeru.
Vinetu Ganić