Povodom obilježavanje 20. godišnjice Islamske zajednice Bošnjaka u Švicarskoj, džemat GAM u St. Gallenu upriličio je promociju romana "Pacijenti" autora Muhameda Mahmutovića, novinara i izdavača  koji trenutno živi u Švedskoj, a poreklom je iz okoline Cazina u BiH. Sama činejnica da je o knjigu promovisao akademik Ferid Muhić, jasno govoroi o značaju i kvalitetu ovog romana.

Promocija koja je inačce uprilićena u prepunoj sali ovog džemata, ostaće upamćena i još po nečemu. Prvi put se javnosti predstavio Mirhat Jusufi iz Skorobista kod Prizrena izložbom fotografija kojih ovaj zaljubljenik u fotografiju i prirodu Švicarske, a pogotovu rodne mu Skorobište, prikuplja desetak godina.



“Bio je to jedinstveni doživljaj.  Znam da je i nas akademik Muhić zaljubljenik u Šar-planinu pa je pomno gledao neke od mojih slika. Prisao mi je i Sulejman Muratović, profesionalni fotograf i raspitivao se o fotografijama. Ovo mi daje snagu da nastavim da slikam, ali i izlažem to sto radim. Osim u Švicarskoj potrudiću se da to uradim i u Prizrenu kada se za to ukaže prilika“, kaže Jusufi dodavši da je pozvan da svoje slike izlaže i u Tuzli.

Fotografije Mirhata Jusufija možete pogledati na njegovoj web prezentaciji  www.jm-fotograf.ch.