Iskoristi energiju svake boje

Svaka boja ima svoju frekvenciju, pa su zato boje svakako važne za uravnoteženu energiju. Usmjeravanjem njihove moći koriste se i feng shui majstori. Astrologija takođe ne zanemaruje boje i svaki horoskopski znak obilježava neka boja. Najvažnije je postići pravu ravnotežu spektra i iskoristiti pozitivan uticaj i energiju svake boje.

Crvena boja je boja života, krvi i seksualnosti. Pojačava vitalnost, unutrašnju snagu, pojačava cirkulaciju i ubrzava metabolizam. Pomaže da nadvladate strah od života. Neka istraživanja su pokazala da su sportisti u crvenim dresovima obično uspješniji.
Narandžasta je boja snage i života. Pozitivno djeluje na raspoloženje, privlači srećne misli, a kao i sve tople boje jača vitalnost organizma.
Žuta je boja sunce, a sunce znači život i zdravlje, radost i optimizam. Kao takva žuta boja jača rad nervnog sistema, podiže raspoloženje i pozitivno utiče na probavu, ali i na komunikaciju, društvenost i mentalnu aktivnost.
Plava je boja neba i vode, dubine, daljine i visine. Podsjeća na mir i hladnoću, ali i čežnju. Ova boja umiruje i opušta te tako pozitivno djeluje protiv nesanice, nervoze i strahova.
Ljubičasta boja predstavlja nešto mistično i tajanstveno. To je boja religioznosti, nadprirodnih sila, ali i boja inspiracije. Zbog svoje povezanosti s duhovnim ona uspješno suzbija osjećaj bezizlaznosti i očaja.
Zelena je boja prirode, boja šuma i livada. Ona ima iscjeljujući i smirujući učinak pa stvara sklad, mir i ravnotežu. Podiže raspoloženje i opušta.
Bijela boja povezana je sa svjetlom, nevinošću, čistoćom i djevičanstvom. Bijela znači sigurnost, a obično je vezana uz dobrotu i duhovnost.
Crna se povezuje uz moć, smrt, zlo i tajnu, kao i uz strah od nepoznatog. To je boja bez svjetlosti pa se zato i veže s negacijom i nečim negativnim.
Ružičasta boja predstavlja romansu, ljubav i prijateljstvo. Naglašava ženstvenost, ali i pasivnost.
Smeđa je boja zemlje i tla. Prizemljuje i pojačava kontakt s realnošću, ali i umanjuje kreativnost i skraćuje vidike.
Siva predstavlja mješavinu bijele i crne i kao takva ona je neka vrsta ravnoteže između praznog i punog, dana i noći, poznatog i nepoznatog. 
Evo uz koji horoskopski znak ide koja boja:
OVAN - crvena
BIK - sve nijanse modre boje
BLIZANCI – sve nijanse od žute do narandžaste
RAK – bijela, srebrna, srebrno-siva, svjetloplava
LAV - žuta, narandžasta, crvena, zlatna
DJEVICA - bijela, siva, plava
VAGA - plava, modra, smaragdna
ŠKORPIJA - crvenkaste i bež nijanse, maslinasto zelena
STRIJELAC - smaragdna, tirkizna, zelena, purpurna
JARAC - sve u boji zemlje
VODOLIJA - tirkizna, zelena, plava
RIBE – plava, ljubičasta, zelena